25/3/09

Tot això i més (Dessmond)

Tot això i més
És o no és principi de tupinada carregar-se l’Estatut un cop l’han aprovat les Cortes Espanyolas i ha passat afirmativament un referèndum democràtic?.
O fer campanya primant l’amiguisme –altrament dit “govern amic”- a l’acompliment de la legalitat vigent?.
O quan el govern es troba davant una crisi com la del Carmel, decideix filtrar a la premsa el que és o no noticiable?.
O que Presidència pugui tenir un cap de comunicació que sigui capaç de treballar fins el punt de “no parar hasta joderte”.
O que al mateix Parlament de Catalunya s’hi pugui amenaçar els periodistes que no comparteixen una determinada visió de les coses i que el progressista col·legi de Periodistes estigui desaparegut en combat?.
O que el grup més nombrós de diputats catalans a les Cortes Espanyolas mai voten en clau de país, mai, i que quan arriba la campanya, per arreplegar vots, proclamen ser els més catalanistes i amb més poder d’influència?.
O que quan són a l’oposició en diuen “barracons” i quan governen allò resulta ser “aularis d’acció immediata”. No és un símptoma de tupinada deixar deliberadament a l’aire les competències de la Generalitat, quan el govern espanyol les trepitja sense contemplacions?.
O que en aquesta tasca siguin ben catalans els ministres que intenten ignorar el marc competencial de Catalunya?.
O que en nom d’un invent anomenat patriotisme social s’intenti anestesiar una nació mil·lenària?. O que les virtuts d’aquest innovador patriotisme un cop ja no hi ha campanya electoral resulta ser quelcom menys que una estafa?. No és una tupinada esclatant dir-ne “desacceleració” o “alentiment” quan el món sencer sap sobradament que és una crisi de grans proporcions?.
O que un cop acceptat això de la crisi anem donant lliçons als americans perquè tenim el millor sistema bancari del món?. És o no una tupinada amb tota regla -que diria en Matias Prat- veure que cada cop que guanya una determinada opció, Andalusia eixuga el seu deute històric?.
O que essent Catalunya un dels territoris que més esforç econòmic fa, fins a l’extenuació financera, no trobi mai la forma que la part espanyola compleixi amb la llei o disposi un mecanisme que no impliqui l’espoliació sistemàtica?.
No fa tuf a tupinada la forma en que es gestionen els aeroports, amb el vist-i-plau del sucursalisme català que tira coets en saber que Barcelona només pot aspirar a ser capital del Low Cost?. No és una tupinada insultant haver de suportar un govern amic que trosseja la llengua catalana, sabedor que toca el moll de l’os de la nació?.
O que prohibeix les emissions de la televisió pública al País Valencià o Les Illes?.
O que vol substituir el terme “país” pel de “comunitat autònoma”?. Tot això -i d’altres coses que ara em deixo- si ho fes una extrema dreta semblaria colpisme. Sens dubte.
PS: Una mica més també per aquí, al post titulat "De part del Comitè Central"